Mer enn 300 løp, jogget eller gikk Årungen Rundt

Resultatliste

Barneløp og turmarsj

Billedserie fra ØB

Lørdag 10 september 2011 gikk Årungen Rundt av stabelen. Arrangementet er et tradisjonsrikt løp som første gang ble arrangert i 1928, det har de to siste årene blitt arrangert som avslutningsarrangement på Ås kommune sin Fresk Uke. Årungen Rundt er en herlig kombinasjon av elite, bredde, barn og voksne. Yngste løper hadde ikke fyllt året enda, eldste løper stilte i klassen 70 pluss.

Løpefesten startet med 300 m barneløp. Et stort startfelt med barn i alderen 0-9 år løp med stor iver rundt den vakre Svanedammen, her var det stor innsats og et par skrubbsår. Ungdomsløpet over 2,5 km var preget av solide løpstalenter fra Follo. Det ble løpt hardt fra start og i bakkene inn mot mål var det mange som fikk kjenne på melkesyra. Dagens største startfelt var dagens hovedløp, 10,5 km rundt Årungen. Ca. 100 løpere hadde valgt denne utfordringen som ukens lørdagsaktivitet. Flere sterke løpere hadde tatt turen til UMB parken og det ble kjempet hardt i en 8 mann stor pulje. Ved runding nordenden av Årungen begynte tetfeltet å strekkes ut og Petter Eggan hadde fått en ledelse. Han klarte å beholde ledelsen langs vestsiden av Årungen og i bakkene opp mot UMB parken og gikk i mål som verdig vinner av Årungen Rundt 2011 på tiden 36.07 med Mads Bigum Johansen på andre plass og Eirik Methlie Hagen på tredje. Beste Ås løper ble Henrik Berntsen på 7 plass knapt 4 minutter bak vinneren.

Kvinneklassen ble i år vunnet av Eldbjørg Moxnes på tiden 42.59, tett fulgt av Malin Lundvik som bor i Ås og Nesodden sitt unge løpetalent Tina Knutsmoe på tredje plass. Fjorårets vinner Jorunn Rekkedal hadde desverre ikke anledning til å stille i år pga skade. Vi håper at både Eldbjørg og Jorunn stiller til neste år slik at vi får en enda friskere kamp i kvinneklassen.

I tillegg til alle som løp seg stive og svette var det ca 100 personer som valgte å ta turen som turmarsj. Disse fikk nok den fineste naturopplevelsen med mye lokalhistorisk informarsjon utpostert rundt løypa.

Årungen Rundt ble i år igjen en suksess i de vakre omgivelsene i UMB parken. Arrangøren vil gerne takke samarbeidspartnerene ved Løplabbet, Spydeberg Sparebank, Cummins, Vinterbrosenteret, Ås Kommune, UMB og Landbruksmuseet. Størst takk likevel til alle løpere, og medarrangører for et flott arrangement. Velkommen tilbake til Årungen rundt i 2012. Tilbakemeldinger mottas med takk slik at arrangementet kan bli enda bedre til neste år.