En veteran og tre debutanter i Jr NM

Ingen medaljer til Ås under årets norske juniormesterskap som ble arrangert på Brandbu stadion, men Finaleplasser til Helge på 800m, Simen Sebastian i Diskos og Guro i Slegge er allikevel brukbart.

Første mann ut av våre var Simen Sebastian som hadde sin debut i sin debut i et norgesmesterskap i diskos fredag ettermiddag. Det ble en svært våt opplevelse. Etter første omgang i konkurransen kom en byge styrtregn som varte akkurat den tiden konkurransen varte – etterpå ble det sol og fine forhold. Til tross for diskosring med overvann og glatt kastredskap ble Simens lengstekast på snaut 35m, noe som er ca 2,5 m bak persen med jr (1,75kg) diskosen – og en 5. plass til konkurransens yngstemann. Simens andre øvelse var 400mhk lørdag ettermiddag som han forsøkte for første gang under mesterskapet. Litt overtenning gjorde at det ble litt bom på hekk nr 2og 3 som resulterte i et urytmisk løp med mye melkesyre på oppløpsiden. Resultatet 1:02,97 var allikevel bare ca sekundet unna en plass blant de 6 som fikk løpe finalen.

I eldste klasse (U23) leverte Guro nok en solid og jevn sleggekonkurranse med alle de gyldige kastene innenfor meteren. Lengstekastet på 38,65m, som er kun en halvmeter bak PB holdt til 5. plass i øvelsen.

Under lørdagens forsøk på 800m åpnet Helge godt og la seg etterhvert i tet i et heat hvor farten ikke var av det råeste. Taktisk klok løping med en solid avslutning kontrollerte han inn til sikker finaleplass i øvelsen med en tid på drøyt 2:01. I søndagens finale ble farten adskillig høyere enn i forsøket på lørdag og etter å ha vært oppe på en 4-5 plass inn i andre sving falt han litt bakover ved passering 400 og ble løpende på halen av feltet den siste runden. God avslutning til tross endte han opp med en 8. plass med tiden 2:00,45.

Helge KlemetsdalHelge i føringen under forsøksheatet på 800m

Minas NM debut på 800m ble påvirket av sykdom i uken før mesterskapet og hun slet seg i mål på 2:28,53 – siste finaleplass gikk på 2:20, en tid rett i nærheten av Minas PB så med en frisk kropp hadde nok finalemulighetene vært til stede også for Mina.