Stor Ås-tropp til UM

Ås IL stiller med en rekordstor tropp til årets Ungdomsmesterskap (UM) i friidrett, hvor flere kan være med å kjempe om både finaleplasser og medaljer. Blant over 660 deltagere finner vi 8 Ås-utøvere som vil være med å kjempe om finaleplasser og medaljer når årets UM (NM for aldersbestemte klasser) går av stabelen i Sandnes til Helgen. Av klubbene i Akershus er det kun Tyrving og Ull-kisa som stiller med flere deltagere enn Ås, mens vi i antall starter (24) kun blir slått av Tyrving av Akershusklubbene.

Klubbens fremste medaljehåp finner vi nok i 16-årsklassen hvor både Agnes og Simen Sebastian har medaljer å forsvare i fra 2015. Ut ifra det hun har prestert tidligere i år bør Agnes også denne gang være med å kjempe om en (bronse)medalje i Slegge, men det blir hard kamp med flere deltagere som har pers rundt 40m. Også Simen Sebastian bør være med å kjempe om topplasseringer i flere øvelser, men primært i diskos og kule hvor vant i fjor og før mesterskapet ligger på hhv som nr 1 og 2 på statistikken i sin årsklasse, men også her vil det bli hard kamp om medaljene med sterke utfordrere vestlandet. Simen Sebastian er også påmeldt i begge hekkeløpene og de horisontale hoppene samt spyd, med ambisjoner om finaleplass i alle øvelser så han får en travel helg i Sandnes. I tresteg, kule og spyd har vi to deltagere i 16-årsklassen– med også Per Ellef til start, og i sistnevnte øvelse bør han være en medaljekandidat om spydteknikken sitter som den skal – tør vi håpe på kast over 50m og en repetisjon av Tyrvinglekene? I 16-årsklassen har vi også en distanseløper til start i Mina som debuterer i UM sammenheng med start på både 800m og 3000m – Kanskje med størst mulighet på den lengste distansen, hvor en topp seks-plassering bør være innen rekkevidde med en tid ned mot 10:45.

I Guttenes 15-årsklassen har vi på startstreken Jo Magnus i begge sprint og hekkeøvelsene med langhekken som sin presumtivt beste øvelse – her kan en topp 6 plassering være innen rekkevidde. Det løpes fryktelig fort i 15-årsklassen, men på en god dag kan Jo Magnus være med å kjempe om avansement også i de andre øvelsene. Til start på 800m og 2000m har vi Axel som i likhet med Mina sannsynligvis har størst mulighet på den lengste distansen. Ser vi en tid under 2:10 på 800m og 6:15 på 2000m? Eneste jente i 15-årsklassen er Hanna som stiller til start på 300mhk, tresteg og lengde, hvor en topp 8/finale-plass i de to førstnevnte øvelsene bør være en realistisk målsetning sammen med ny pers alle øvelser.

Eldstemann i gruppa til start er Helge som i tillegg til favorittøvelsen 800m stiller til start også på 400m. Med den store fremgangen Helge har gjort på 800m i år er han en klar outsider til en topplassering. Bak suverene Markus Einan fra Ull-kisa er det jevnt på statistikken og Helge er en 8-10 løpere som vil være med å kjempe om medaljene. På 400m? en tid under 52s?

I tillegg til disse 8 har også Marianne klart kravet til UM, men har etter operasjonen tidligere i år ikke funnet fjorårsformen og velger å følge UM på web-TV.