d2deb4_fa5808ee0cd44c6ea7b045cd5be74e28-mv2_d_2362_1967_s_2[1]

Medaljeløst UM

For første gang siden 2013 ble vi uten medaljer i UM, men mange var veldig nær medalje og det ble satt mange flotte personlige rekorder i Sandnes i løpet av helgen.

Ingen medaljer, men hele 11 plasseringer blant de 6 beste i et norsk mesterskap er allikevel mer enn godkjent klubbinnsats – sannsynligvis lagmessig det beste vi har gjort. Det ble i løpet av helgen notert 2 nye aldersbestemte klubbrekorder og hele 10 nye personlige rekorder – og med ett unntak satt alle våre utøvere ny PB i minst en øvelse (se tabell under), så formen var prikket inn til rett tidspunkt, selv om marginene ikke var på vår side denne gang.

Nærmest medalje(r) var Simen Sebastian som endte opp med hele tre «sure» 4.plasser i hhv spyd, kule og tresteg, og en kanskje enda surere 6. plass i diskos (som gikk umiddelbart etter spydkonkurransen) hvor han ikke fikk noe til å stemme, men allikevel bare var 70 cm fra bronse. Spydkonkurransen ble forøvrig uhyre jevn med Simen Sebastian i ledelsen etter de innledende rundene og til slutt kun 70 cm fra gullet og 17 cm fra bronse og med Per Ellef på 6. plass kun 65cm bak der igjen (altså 6 mann på 1,35 m). Også i tresteg ble det tett mellom Simen og Per Ellef med 10 cm og en plass i favør førstnevnte. Fjerdeplass ble det også til Agnes i slegge, som etter flere kast i nettet fikk opp et lengstekast på snaut 35m, men det var ca 1,5 m for kort til å forsvare fjorårets bronsemedalje.

På 300m hk satt Jo Magnus ny flott klubbrek i G15 og endte på en 5 plass i klassen. Jo Magnus løp for øvrig 100m under 12-blank i forsøket og er med det førstemann i « den nye generasjonen» under den grensa. Femteplass ble det også til Mina på 3000m hvor hun satt ny PB, mens hun på 800m ble nr 9. På 800m i G18/19 åpnet Helge svært offensivt, men fikk det litt på slutten og endte opp rett bak medaljetrioen på en flott 6. plass.

Ny pers ble det også til Hanna i lengde og til Axel på 2000m og 12. plass til begge.

Alle Ås-resultatene kan du se her: Ås-resultater UM