Hva står egentlig i stevneinnbydelsen?

Til å begynne med er det ikke så lett å forstå alt som står i setvneinnbydelser.  Her er en liten veiviser.

Rekruttstevnet

Rekruttstevet er et uapprobert stevne hvor det ikke er dommere. Her blir ikke svømmerne disket. Det holder å gjennomføre hele øvelsen med rett svømmeart. Svømmere under 10 år får ikke oppgitt tid. Rekruttstevnet er beregnet for de yngste svømmerne. Aldersgrensen på rekruttstevnet er fra 7 til 14 år. Alle får deltakerpremie.

Approbert stevne

Det approberte stevnet er et stevne som er godkjent av Norges Svømmeforbund (NSF). Det er dommere på stevnet som følger med på at start, svømming, vendinger og slutten av svømmeøvelsen skjer på rett måte. Her kan svømmeren bli disket om man svømmer med feil teknikk.

Tidene som oppnås på approberte stevner er offisielle, dvs. at det kan settes offisielle rekorder.

Lisens

For å kunne delta på approberte stevner må det betales startlisens. Når svømmeren starter på approbert stevne for første gang betales lisensen. Det er det kasserer i svømmegruppa som bestiller lisensen fra Norges svømmeforbund. Faktura for innbetaling kommer til deg i posten.

Du betaler ikke påmeldingen

Svømmegruppa betaler for påmeldingen til stevnet. Du skal ikke betale noe i denne sammenhengen selv om det kan virke sånn i innbydelsen. Betalingsinformasjonen er til svømmeklubbene.

På stevnet

På svømmestevnet kan det være lurt å få med seg innsvømmingen før svømmestevnet starter. Etter det bør du ha på klær (joggebukse/genser/badekåpe) og sko (innesko) til du skal svømme, for da holder du deg varm. Varm opp litt når det nærmer seg din tur til å svømme. Pass på at du stiller til start i rett tid. Øvelsene og heatene går som regel raskt unna, og det er ikke vanlig å vente på svømmere som ikke er på plass når starten skal gå.